Boka din biljett här!

M U S E U M Till aktuell hemsida


RESAN TILL SVERIGE 01.10.2014

 

 


Så gick sista visan...
Ännu en fullsatt föreställning, magisk stämning stående ovationer till ensemblen!
Vi fick en lysande och ömsint föreställning om en ung pojkes resa till sitt nya hemland Sverige.

Vi tackar våra intervjupersoner för fantastiska berättelser, vår publik för underbart stöd, våra politiker för att de gav oss möjligheten att anställa ensemblen en månad - för att göra detta underbara slitjobb och visa upp fyra fragment ur Ronnebys samtidshistoria. Vi hoppas vi får möjlighet att återkomma med fler Ronnebybilder under 2015.

Tack till våra skådespelare Hanna Bäckman och Pontus Larsson för ett oerhört hängivet arbete som gav lysande gestaltningar av intervjupersonerna. Tack till Hilda Bergqvist för dina egna underbara musikaliska inslag och för ett fantastisk stöd till Hanna och Pontus i deras underhållningsdel av föreställningen. Nu blir det allt lite tomt ett tag...
 


 

VARMKORV MED BRÖLLOP24.09.2014

Fullsatt och festligt
Den näst sista Ronnebybilden för i år.
Hanna Beckman och Pontus Larsson med Hilda Bergqvist som musiker och inhoppande skådespelare är en ung och lyhörd trio som snurrat Ronnebypubliken kring sina lillfingrar. Ikväll blev det mer än fullsatt. Nya bord och stolar fick bäras in i omgångar. De nybakade kakorna höll på att ta slut. 19.30 låstes dock ytterdörren och publiken samsades, trots trängslen, i den mysiga cafémiljön uppe på scenen på Ronneby Teater.


Flera i publiken sa att de längtade till onsdagkvällen hela veckan. En timmas känslig och nära underhållning med humor och finurligheter. En gästartist, ikväll Manda Månsson som sjöng egna visor med starka texter och varmt engagemang. Och så till slut en nära teckning av en Ronnebybos egna berättelse om sitt liv vi med- och motgång


MORMOR 17.09.2014


Den andra kvällens Ronnebybild "MORMOR" startade med varm och humorfull underhållning av Hanna Beckman och Pontus Larsson men Hilda Bergqvist vid flygeln. Kvällens gästartist var Johan Svedberg, som sjöng egna låtar med nära texter.

Efter kaffeservering med hembakat var dags för kvällens Ronnebybild som baserades på en intervju med en 15 årig Ronneby tjej. En fin berättelse om vänskap mellan generationer men också om saknad och sorg. En stark och nära upplevelse för oss i publiken med strålande skådespelarprestationer av Hanna, Pontus och Hilda. Kommande två onsdagar ges de sista två Ronnebybilderna.


EN LITEN VÄRLD
OCH ETT STORT LIV
10.09.2014


Foto BLT: Patric Söderström

"Pontus Larsson gav i onsdags kväll ett finstämt porträtt på mannen som äger Ronnebyvarvet, som efter ett halvt liv med spännande uppdrag bestämmer sig för att följa sin barndoms dröm och börja bygga båtar."
"Trion bjuder på ren och skär glädje och med en intim scenbild lyckasd e skapa en mysik atmosfär uppe på scenen. Där sitter förresten även publiken."

BLT Elin Thornberg